Corona

Op de website van het katholiek onderwijs Vlaanderen kan je heel wat antwoorden vinden als je nog met vragen zit rond Corona. Je kan dit vinden via deze link

Meer uitleg over contact tracing kan je in deze powerpoint vinden.

Twijfel je of je kind naar school kan?  Hiervoor zijn “beslisbomen” uitgewerkt.  Je kan ze hieronder downloaden:

Strengere regels bij terugkeer uit rode zone

Het Overlegcomité van woensdag 30 december besliste om de reisregels aan te scherpen.Reizen naar het buitenland is afgeraden. Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als een hoogrisicocontact. Ze moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer uit een rode zone laten testen.

7 dagen na hun aankomst moeten ze een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Pas na een negatief resultaat van de tweede test stopt de quarantaine.

Wat betekent dit voor jou en je kinderen?

Zijn je kinderen mee op reis geweest naar een rode zone? Dan moeten zij:

• minstens 7 dagen in quarantaine, ze mogen niet naar school komen;
  • zich op dag 1 en dag 7 laten testen.

Pas bij een negatief resultaat van de test op dag 7 mogen de kinderen opnieuw naar school komen.

Zit je in die situatie?

Neem zo snel mogelijk contact op met de school via directie@basisschoolimpuls.be of secretariaat@basisschoolimpuls.be of 03 484 41 68 (vanaf maandag 8u).

Waarom kunnen kinderen die uit een rode zone komen niet naar school?

Het zou een gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen tot de school toe te laten. Om andere leerlingen en het personeel van de school te beschermen, is het dus belangrijk dat iedereen zich aan deze maatregelen houdt. Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin.

Nog vragen?

Contacteer de school bij vragen of neem een kijkje tussen de veelgestelde vragen van ouders via onderstaande link:
Veelgestelde vragen – ouders

Code Oranje:

Op maandag 16 november opent de school opnieuw na een verlengde herfstvakantie. Het basisonderwijs start in code oranje. De leerlingen van het basisonderwijs krijgen vanaf 16 november opnieuw 100% contactonderwijs. We overlopen nog even de belangrijkste maatregelen:

Wat doen we op school?

• We zetten in op handhygiëne om verspreiding via contact te vermijden.
  • Alle leerkrachten (kleuterschool en lagere school) en het personeel dragen een mondmasker.
  • Alle lokalen worden zoveel als mogelijk geventileerd om microdruppels in de omgeving te verdunnen.
  • We laten enkel essentiële derden toe op school.
  • We mogen jammer genoeg niet op uitstap.
  • De klasgroep eet ‘s middags samen in de klas.

Wat doe jij als ouder?

• Draag een mondmasker en hou afstand bij het brengen en afhalen van je kinderen om verspreiding via druppels te vermijden.
  • Betreed het schoolterrein niet.
    Ouders die hun kinderen brengen naar of halen van het Speelhuis, volgen de aangegeven route. Zij kunnen hun handen ontsmetten aan de ontsmettingspaal ter hoogte van de groene poort.

Aarzel niet ons telefonisch of via mail te contacteren met vragen of bezorgdheden. Ook vanop afstand blijven wij graag verbonden.